Platform media paling superb! Penuh fakta menarik & trending terkini

WhatsApp Membolehkan Anda Menghantar Gambar Berkualiti Tinggi

WhatsApp telah merupakan salah satu aplikasi pemesejan yang paling banyak digunakan di dunia ini. Namun, aplikasi itu tidak membenarkan anda menghantar imej dalam kualiti tinggi asalnya.

Ini telah menyebabkan pengguna memerlukan beberapa penyelesaian, seperti menghantar imej sebagai dokumen atau hanya menggunakan kaedah alternatif seperti menggunakan platform lain seperti Telegram.

WhatsApp bakal menyokong penghantaran gambar berkualiti tinggi

Menurut WABetaInfo, ciri baharu yang sedang dilancarkan ke versi beta WhatsApp pada Android (versi 2.23.12.13) dan pada iOS (versi 23.11.0.76) kini membolehkan pengguna memilih kualiti gambar sebelum mereka menghantarnya.

Sumber: WABetaInfo

Dalam tangkapan skrin itu, anda dapat melihat bahawa semasa anda menghantar imej, anda mempunyai pilihan tambahan di bahagian atas untuk memilih kualiti foto bersama pilihan semasa untuk memangkas dan mengedit imej anda.

Di sini, anda boleh memilih antara kualiti biasa, atau menghantarnya dalam ‘kualiti HD’ yang mungkin tidak mengecilkan imej.

Baca Juga: Peranti Android Boleh Dijadikan Sebagai Dashcam?

Walau bagaimanapun, belum ada maklumat mengenai bila WhatsApp bercadang untuk melancarkan ciri ini kepada keluaran awam tetapi senang melihat platform itu akhirnya akan membolehkan pengguna menghantar imej bersaiz penuh tanpa perlu mencari penyelesaian lagi.

Sumber: WABetaInfo

Total
0
Shares
Related Posts