Platform media paling superb! Penuh fakta menarik & trending terkini

Menteri Besar Selangor Beri Cuti Umum 18 November Untuk Balik Mengundi

Menteri Besar (MB) Selangor Datuk Seri Amirudin Shari mengumumkan cuti umum negeri sehari bagi membolehkan orang ramai balik mengundi.

Menurut Amirudin, 18 November diisytiharkan sebagai cuti negeri bagi membolehkan rakyat Malaysia, yang bekerja dan menetap di Selangor, pulang ke kampung halaman untuk membuang undi pada 19 November.

Beliau turut menggesa kerajaan persekutuan sementara mengisytiharkan cuti umum seluruh negara pada 18 November ini untuk semua rakyat Malaysia bagi memudahkan mereka membuang undi pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Sementara itu, beliau juga mengumumkan 20 bas pintar untuk membantu penumpang yang terjejas akibat gangguan LRT yang akan berlangsung seminggu.

Baca Juga: 16 Stesen LRT Laluan Kelana Jaya Ditutup Sehingga 15 November

Awal hari ini, Rapid KL sebelum ini mengesahkan bahawa 16 stesen di laluan LRT Kelana Jaya akan ditutup selama seminggu. Walaupun kejadian tidak aktif atau lalai dalam fungsi yang berkaitan dengan laluan LRT di Malaysia sering timbul, pemberhentian sementara 16 stesen menyebabkan ratusan rakyat Malaysia tidak mempunyai kaedah pengangkutan.

Total
0
Shares
Related Posts