Platform media paling superb! Penuh fakta menarik & trending terkini

KTMB sediakan khidmat ETS tambahan sempena PRU15

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) akan menawarkan perkhidmatan kereta api (ETS) khas Keluarga Malaysia kepada penumpang sempena Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15)

KTMB telah memperluaskan perkhidmatan ini terutamanya kepada rakyat Malaysia yang ingin pulang ke kampung halaman mereka di pantai timur untuk membuang undi.

Perkhidmatan kereta api Keluarga Malaysia ini akan beroperasi dari 18 November hingga 20 November, di mana tren akan berlepas dari stesen KL Sentral dan akan membuat perhentian terakhir di Tumpat, Kelantan.

Jadual dari KL Sentral ke Tumpat telah dikeluarkan di laman Facebook KTMB

Pada 18 November, tren akan berlepas dari stesen KL Sentral pada 3.40 petang dan akan tiba di Tumpat pada 7.40 pagi pada hari pengundian, 19 November.

Selepas mengundi, penumpang yang ingin ke Kuala Lumpur dari pantai timur boleh bertolak dari stesen Tumpat pada 5.10 petang dan tiba di stesen KL Sentral pada 11.26 pagi.

Sementara itu, perkhidmatan tren ETS tambahan melibatkan laluan Stesen KL Sentral ke Stesen Padang Besar dan sebaliknya serta Stesen Butterworth ke Stesen KL Sentral, turut disediakan bagi tarikh yang sama.

Tiket akan dibuka untuk jualan bermula jam 2 petang hari ini, sehingga 19 November

Anda boleh membeli tiket anda di laman web rasmi KTMB, melalui aplikasi mudah alih KTMB, atau di mana-mana kiosk tiket kereta api KTMB.

Total
0
Shares
Related Posts