Platform media paling superb! Penuh fakta menarik & trending terkini

5 Teori Konspirasi Pelik Terhadap Selebriti Terkenal

Pelik-pelik ye warga internet
teori konspirasi

Selamat datang ke dunia internet, di mana pendapat pelik dan teori konspirasi wujud. Di sini, anda akan menemui sekurang-kurangnya teori yang menerangkan tentang kematian selebriti dan analisis terperinci tentang cara di mana selebriti popular.

Berikut adalah teori-teori konspirasi pelik yang dilakukan oleh .

Keenu Reeves mempunyai kehidupan abadi?

“Adakah Keanu Reeves hidup abadi?” perkara ini muncul sebagai satu soalan kepada peminatnya di Internet. Terdapat laman web yang didedikasikan untuk konspirasi yang dipanggil Keanu Is Immortal. Laman web itu menunjukkan Keanu telah hidup sejak sekitar tahun 748, dan telah muncul sebagai doktor, pelukis, dan juga raja Perancis.

Dalam temu bual Jimmy Fallon, Reeves menceritakan ada pihak yang mengata dirinya mempunyai kehidupan abadi, Malah Keanu menyindir perbuatan pihak tersebut.

Saya dapat melihat kami mempunyai persamaan di mata, dan hidung, dan misai, dan janggut, dan tulang pipi, dan dahi,

Avril Lavigne sudah lama mati, dan diganti oleh orang lain?

Konspirasi yang sangat terkenal hingga ia tersebar ke Malaysia. Ada yang mengatakan Avril Lavigne yang sebenar sudah lama meninggal dunia pada tahun 2003. Dikatakan Avril yang kita nampak sampai ke hari ini adalah wanita pelanduk dua serupa yang dinamakan Melissa Vandella.

Album berjudul Let Go dilancarkan pada tahun 2002 telah mendapat populariti luar biasa. Disebabkan itu, dia kerap diekori oleh paparazzi, wartawan dan menyebabkan Avril tertekan. Perkara itu kononnya dikatakan menjadi punca Avril membunuh diri.

Memandangkan Avril sedang di kemuncak popularitinya, pihak pengurusan merahsiakannya dan gunakan Melissa sebagai Avril Lavigne palsu sehingga kini.

Konspirasi ini timbul apabila peminat mengesan perubahan ketara pada Avril, berbeza dari fesyen, keperibadian, gaya penulisan dan termasuklah paras rupa. Bagaimapun Avril telah menjelaskan bahawa semua konspirasi itu adalah palsu.

Beyonce sebenarnya ibu Solange Knowles?

Pada tahun 2013, ada khabar angin mengatakan bahawa Beyonce telah menipu umurnya, teori konspirasi ini mengatakan Beyonce sebenarnya lebih tua daripada umurnya kini.

Dalam teori itu, Beyonce dikatakan lahir pada tahun 1974, adiknya Solange Knowles sebenarnya adalah anaknya, malah ibunya Tina Lawson sebenarnya adalah kakak kepada Beyonce.

Perkara itu mula dapat perhatian apabila ada seorang wanita yang lahir pada tahun 1972 mendakwa bahawa dia berkawan dengan Beyonce sejak remaja. Malah sebelum ini tular kononnya ada sijil lahir yang terpampang nama Beyonce Giselle Knowles lahir pada tahun 1974.

J.K Rowling sebenarnya tak wujud?

Pada tahun 2005, pengarah filem Norway Nina Grünfeld membuat spekulasi bahawa siri Harry Potter telah dicipta oleh seluruh industri penulis, dan wanita yang dikenali sebagai J.K. Rowling hanyalah orang ditugaskan untuk menyamar menjadi penulis.

Mana Mungkinkah seseorang itu boleh menulis enam buku tebal yang diterjemahkan ke dalam 55 bahasa dan terjual lebih 250 juta naskhah dalam tempoh kurang 10 tahun?

Selain itu, Nina juga mengatakan kisah Rowling terlalu baik untuk menjadi kenyataan, dan tidak dapat menjelaskan bagaimana dia berjaya menulis begitu banyak buku dalam masa yang singkat.

Sebaliknya, Grünfeld mendakwa bahawa, seperti nama Carolyn Keene yang memaparkan misteri Nancy Drew, JK Rowling adalah barisan hadapan untuk penulis yang menghasilkan siri itu di belakang tabir.

Puteri Diana di bunuh?

teori konspirasi

Beberapa jam selepas kematian Puteri Diana pada 31 Ogos 1997, teori konspirasi tentang kematian puteri itu telah tersebar luas.

Tidak seperti teori konspirasi yang lain, teori ini dilakukan oleh Mohamed Al-Fayed, bapa Dodi Al-Fayed, yang terbunuh dalam kemalangan bersama Diana.

Al-Fayed mendakwa bahawa kemalangan itu sebenarnya adalah pembunuhan oleh agensi perisikan British, atas permintaan Keluarga Diraja. Dakwaan Al-Fayed telah diperiksa dan ditolak sebagai tidak berasas oleh siasatan 2006.

Baca juga: Macam Mana Lagu Janet Jackson Boleh Buat Laptop Crash?

Pada tahun berikutnya, pengawai siasatan menyatakan bahawa teori konspirasi yang dikemukakan oleh Mohamed Al Fayed telah diperiksa dengan teliti dan terbukti tanpa sebarang bahan.

Namun, pada 7 April 2008, juri telah membuat kesimpulan bahawa Diana dan Al-Fayed dibunuh secara tidak sah kerana kecuaian oleh pemandu mabuk mereka dalam mengejar paparazi

Sumber: theguardian, hola

Total
0
Shares
Related Posts