Platform media paling superb! Penuh fakta menarik & trending terkini

Bekas Perdana Menteri Najib Razak Dimasukkan Ke Hospital

Bekas Perdana Menteri ke-6, Datuk Seri Najib Razak, dikatakan telah dibebaskan sementara dari Penjara Kajang dan dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur semalam. Walau bagaimanapun, pihak media tidak dimaklumkan tentang penyakit yang beliau derita.

Najib Razak dibebaskan sementara dari Penjara Kajang, dibawa ke Hospital KL

Menurut laporan Astro Awani, semalam Najib telah dihantar ke Hospital Kuala Lumpur selepas mengalami episod dalam penjara. Walau bagaimanapun, ada beberapa laporan mendakwa bahawa kemasukannya ke hospital adalah disebabkan oleh pendarahan usus, walaupun ini masih belum disahkan sehingga kini.

Walau bagaimanapun, keadaan bekas Perdana Menteri masih stabil, dan sedang melalui kesemua siasatan perubatan diperlukan.

Baca juga: Najib Razak Tinggalkan Nota Akhir, Sebelum Di Penjara

Perkara ini berlaku sejurus selepas sabitan bersalahnya atas tuduhan rasuah berkaitan dana RM42 juta yang ditemui dalam akaunnya daripada SRC International Sdn Bhd pada 23 Ogos 2022. Najib, yang menyandang anugerah sebagai Perdana Menteri Malaysia pertama dalam sejarah negara diletakkan di belakang bar, sedang menjalani hukuman penjara 12 tahun dan juga telah diarah membayar denda RM210 juta.

Total
0
Shares
Related Posts